Musicamare

hans

Hans Rijkmans - viool/piano - raakte al vroeg vertrouwd met de kamermuziek en kreeg vioolles aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Bouw Lemkes. Als violist en als altviolist speelde hij o.a. bij de Amsterdamse Bachsolisten en als remplaçant in orkesten, zoals het Nederlands Kamerorkest. Met een trio bestaande uit viola da gamba, theorbe en barokviool, maakte hij een tournee door Japan en gaf hij lessen en concerten in Ulan Batar, Mongolië. Tegenwoordig wordt Hans regelmatig gevraagd als concertmeester bij begeleidingsorkesten. Hij vertolkt in die rol ondermeer jaarlijks de vioolsolo's in de Mattheuspassie. In vroeger jaren vervulde hij die functie bij het Nederlands Studentenorkest, VU-orkest en het Projectorkest Utrecht (nu Orkest van de 20e eeuw). Hij werkte mee als violist bij Opera Xynix en in de kindertheaterproductie De prinses met de lange haren. Solistisch liet hij zich horen in concerten van Bach, Mozart, Bruch, Saint-Saëns en Martinu. Als kamermuziekspeler actief in verschillende ensembles. Hans speelt ook altviool, bij gelegenheid viola d’amore, en is verder actief als pianobegeleider.


Anne

Anne van Eck - viool - begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen kreeg ze van Christine Visser, later volgde ze lessen bij Miranda Rademaker. Zij volgde een vooropleiding viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar zij les kreeg van Theodora Geraets. Haar Bachelor deed zij aan het Conservatorium van Utrecht bij Chris Duindam. Aan het Conservatorium van Tilburg, waar ze les kreeg van Wouter Vossen, Natalia Gabunia en Joan Berkhemer, behaalde ze haar Master. Masterclasses volgde Anne o.a. bij Alexander Kalashkov, Hagai Shaham, Gérard Poulet, Lex Korff de Gidts. Zij remplaçeert momenteel bij verschillende symfonieorkesten waaronder Het Brabants Orkest, Het Gelders Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook speelt zij in kamerorkesten zoals het Magogo Kamerorkest en Sinfonia Rotterdam. Anne maakt deel uit van verschillende kamermuziekensembles: kwartet Musicamare, Duo Mélange met altvioliste Melanie van Overbeeke. Naast klassieke concerten speelt Anne ook regelmatig andere muziekstijlen oa tijdens de Symphonica in Rosso shows. Haar hobby naast haar werk als violiste is balletdansen.


Melanie

Melanie van Overbeeke - altviool - begon haar altvioollessen op 9-jarige leeftijd van Simon Duindam. Vervolgens is zij gaan studeren aan het Utrechts conservatorium bij Prunella Pacey en vervolgde haar studie bij o.a. Guus Jeukendrup en kreeg ook lessen van Nobuko Imai. In 2009 behaalde zij haar Master diploma. In de zomer van 2008 heeft ze gespeeld in het orkest van Brasilia. Als remplaçant is Melanie werkzaam in verschillende beroepsorkesten en speelt ze in verschillende kamermuziekensembles. Met violiste Anne van Eck vormt ze Duo Mélange. Met het Picabia strijkkwartet speelde zij mee met de shows van Hans Liberg. Naast de ‘klassieke’ orkesten speelde zij ook met verschillende artiesten zoals Lionel Richie, Diana Ross, Ronan Keating en Doe Maar.


Giselle

Giselle Bentvelsen - cello - studeerde cello aan het Rotterdams conservatorium bij Marien van Staalen waar zij haar diploma docerend musicus behaalde. Zij vervolgde haar studie aan het conservatorium van Enschede als student van Paul Uyterlinde en behaalde in 2000 haar diploma uitvoerend musicus. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Floris Mijnders en Pieter Wispelwey.
Uit een breed scala aan muzikale activiteiten blijkt haar veelzijdigheid als celliste. Zo is Giselle werkzaam als remplaçant bij verschillende orkesten, waaronder Het Brabants orkest, Het Gelders orkest en het Rotterdams Philharmonisch orkest. Maar ook speelde zij geregeld bij verschillende musicalproducties (Phantom of the Opera, Les Miserables, Beauty and the Beast, Tarzan, Sound of music) van Joop van den Ende en V&V entertainment. Ook speelt zij in verschillende kamermuziek-ensembles en is zij actief in het Randstedelijk begeleidingsorkest en L'Orchestra Particolare. Een hoogtepunt uit 2013 waren haar concerten met Barbara Streisand. Giselle reisde naar de Verenigde Staten, Canada, Maleisië en Thailand.